Meikäläisellä taisi olla vähän suuret luulot itsestään ja blogistaan, kun arvontaa julkaistessani pohdin, mahtaisiko laskuri pyörähtää 30 tuhanteen jo seuraavana päivänä. No ei ihan. Silloin taisi olla vielä reilu 500 käyntiä vajaa, ja vasta nyt aletaan pyöriä niissä lukemissa, että osallistumisaika saattaa päättyä tänään, mutta ehkä vasta huomenna.
Teitä osallistuneita onkin jo aivan älyttömästi, joten taidanpa arpoa sitten kaksi palkintoa, jotta voittotodennäköisyys kasvaa. Mä kun haluaisin niin, että kaikki voisivat voittaa, mutta siihen ei oikein ole mahiksia. Palkintoja kyllä riittäisi, jos ottaisin tuosta lankavarastostani reilut 80 lankakerää, mutta postimaksut tekisivät sitten jo aikamoisen summan.

Odotellaanpa siis vielä vähän aikaa, tulen sitten sulkemaan arvonnan, kun huomaan mittarin päässeen tasalukuun.

Näyttää muuten tämä bloginäkymäni tosi ankealta, kun ei ole ollut kuvaa pitkään aikaan, mutta tässä vähän väriä tähän päivään.

337255.jpg

Lapsen kauluri
Malli: oma / Moda 6/2006; 21
Lanka: Gjestal Baby Ull Superwash, väri 840, tasan 50 g
             100 % merinovillaa, 50 g = n. 175 m, neuletiheys 28 s = 10 cm
Puikot: 2,5 ja 3 mm

Neuloin tyttärelleni merinovillaisen kaulurin Gjestalin Baby Ull Superwash -langasta, jota olen säästellyt jo melkein vuoden. Sitä oli vain kaksi kerää, ja tähän meni nyt tarkalleen se toinen. Tykkään tuosta väristä aivan hulluna! Silmukkamäärät lunttasin Modasta 6/2006 (ohje 21). Koska ohjeen lankana oli vähän paksumpi Smart, niin tein tämän 10-12-vuotiaan koon silmukkamäärillä, vaikka tyttöni on vasta vähän alle 4-vuotias. Tein myös sekä etu- että takaosasta pidemmän kuin ohjeen 12 cm. Mutta siitä tuli juuri sopivan kokoinen ainakin silmämääräisesti arvioituna; en ole vielä päässyt kokeilemaan. Kun huljuttelin kauluria huuhteluainevedessä, niin yllätyksekseni siitä lähti vähän väriä. Punaiset langat tosin päästävät yleensäkin aika helposti väriä.
Tein etuosan lirpakkeesta vähän takaosaa pidemmän. Muutin ohjeesta myös sileän neuleen 6o 1 n -neuleeksi, koska pelkkä sileä neule veti niin rullalle. Tuo yksi nurja silmukka 6 silmukan välein auttoi asiaa.
Kuvan mittasuhteista vielä sen verran, että stunttikaulana toimii Iittalan Aino Aalto -maljakko, ei juomalasi.