Vihdoinkin valmista! Ja jopa hyvissä ajoin ennen äitienpäivää! Liina menee anopille äitienpäivälahjaksi.

81299.jpg

Tämä on ensimmäinen koskaan neulomani liina. Tästä alkoi taas uusi innostus, ja nyt pitäisi löytää ihania pitsiliinamalleja. Joitakin olen jo onnistunut hankkimaan.

Tämän Egebladin neuloin englanninkielisestä kirjallisesta ohjeesta, joka löytyi vielä pari-kolme viikkoa sitten osoitteesta www.yarnover.net, mutta sen koommin en ole sivuille päässyt. Onneksi ehdin printata ohjeen itselleni. Siellä olisi ollut muutama muukin pitsiliinan ohje.

Alkuperäinen tanskankielinen Egeblad-ohje sekä muita pitsiliinojen ohjeita löytyy täältä. Uskaltaisikohan sitä kokeilla pitsin neulomista tanskaksi?

Käytin 2,5-milllisiä puikkoja, mutta 2-millisillä olisi tullut napakampi. Vaikka ei tästäkään hullumpi tullut, vaikka välillä näytti jotenkin liian löysältä jäljeltä. Tärkkäsin liinan lopuksi kevyellä sokeriliemellä (0,5 dl sokeria ja n. 1,5 dl kuumaa vettä), koska en halunnut liinasta kauhean jäykkää (perinteinen sokeritärkin resepti kai on 1:1 eli sokeria ja vettä yhtä paljon dl:na). Pingotus ei ihan onnistunut nappiin ja virheitäkin neulomukseen mahtuu, mutta onneksi anoppi on ihminen, joka vain ihastelee ihan nolostumiseen asti tekeleitäni eikä syynää mahdollisia virheitä.

81303.jpg

                            Malli: Egeblad
                            Lanka: Novita virkkauslanka Colori, väri: meleerattu beige (800)
                            Puikot: 2,5 mm, virkkuukoukku 1,50 mm
                            Liinan halkaisija: 44 cm