* Original Title: Maikki ja pelottava pontso

Taas tuli testattua kolmivuotiaan huumorintaju.

Kun neuloin viikolla tätä ponchoa, niin tyttöni Maiju tietysti tapansa mukaan tuli kyselemään, että "Äiti, mikä se on?". Yritin vääntää vitsikästä sanaleikkiä, ja sanoin naureskellen, että siitä tulee pelottava pontso - tv2:n maanantaisen lastenohjelman mukaan. Tytön ilme meni vakavaksi ja hän tuumi, että "ei oo, en halua sitä".
Aha. No ei voi mitään. Eivät meinanneet selityksenikään auttaa, mutta ilmeisesti viikon kuluessa tyttö ehti vähän sulatella asiaa, kun suostui sentään tänään kokeilemaan sitä. Tosin varmistettuaan vielä minulta, että se ei ole pelottava pontso. Niinpä tätä vaatekappaletta ei meillä uskalleta kutsua tästä lähin pontsoksi/ponchoksi, vaan se on kaulahuivi - tytön toiveen mukaisesti. Yritin ehdottaa edes hartiahuivia, niin olisi vähän sinnepäin, mutta ei käynyt.

58457.jpg
Pon... kaulahuivi
                                Mallineule: Roosa, Ullaneule.net
                                Idea ja inspiraatio: SirpaLe
                                Lanka: Texere Yarnsin Alpaca (100 % alpakkalanka), vaaleanpunainen
                                Puikot: 4 mm ruusupuupyörö

Hohhoijaa, olen aivan poikki. Eilisestä asti on valmisteltu huomisia synttärijuhlia. Kaikki alkaa olla kunnossa, mitä nyt kakku pitää täyttää ja koristella ja jotain pientä järjestelyä vielä. Tosin tiedän jo nyt, että kaikenlaista muistuu vielä mieleen ja lopulta tulee kiire saada kaikki suht järjestykseen ennen vieraiden tuloa. Tässä on vielä sekin hauskuus, että nyt kun kello on vähän yli 23, niin olen vasta aloittelemassa varsinaista työpäivääni! Hienoista työpaniikkia on, sillä yksi työ pitää saada valmiiksi maanantaiksi. Eli aikaa on tämä yö ja huomenna sitten taas joskus illalla vieraiden lähdettyä. Varmasti menee huomennakin yötöiksi. Joten pitemmittä puheitta mars töihin siitä!