Ihastuin ensisilmäyksellä näihin Tuulian tekemiin latvialaisiin lapasiin. Kävin ihailemassa niitä monta kertaa Tuulian blogissa, ja sitten se iski - pakottava tarve tehdä itsekin sellaiset.

Tuulian ja alkuperäisten lapasten kuvien perusteella sitten askartelin kaaviot molemmista mallikuvioista. Jo itse ruutujen värittäminen Exceliin oli niin addiktoivaa, että olisin voinut jatkaa sitä vaikka monta sivua. Kaaviosta tuli hieno, tosin en ole ihan varma, onko se juuri samanlainen kuin noissa molemmissa lähteissäni, kun vain kuvien perusteella sen tein. Yritin sitten tulostaa kaavion, mutta printtiin tuli pelkkä ruudukko. Tietääkö joku viisaampi, kuuluisiko printissä näkyä solun väri? Tulostimeni on mustavalkolaser, joten oletin, että punaiset ruudut näkyisivät jonain harmaan sävynä, mutta ei. Kokeilin myös harmaaksi väritetyillä soluilla, mutta sillä ei ollut vaikutusta.

Ongelma ei ole enää akuutti, mutta olisi kiva tietää vastaisuuden varalle, että miten tämä homma menee. Värittelin sitten ihan käsipelillä värikynällä kuvion siihen tulostuneeseen ruudukkoon ja nyt olen jo aloittanut lapasta. Teen nyt ensin tytölle Lanettista ja Baby Ullista. Omiin lapasiin on viime talvelta sopivasti vähän vajaa kerä punakirjavaa Nallea.

349303.jpg