No nyt tulee se eilen lupaamani kuva siitä välityöstä. Kas tässä, laitetaas oikein isona, niin näkyy:
32231.jpg

Ei siis koko koira, vaan tuo koiran kanssa sävy sävyyn oleva hihatin etutassuissa. Kultsullamme on kultsuille valitettavan yleiseen tapaan ongelmana nivelrikko kyynärnivelissä, ja siksi viime viikonlopun paukkupakkasilla kutaisin hänelle lämmittimen. Oma malli rakentui neulomuksen edetessä. Lankana oli poikkeuksellisesti purkulankaa, kaksinkertaisena (osittain kolminkertaisena) vähän eri sävyisiä luonnonvaaleita Nalle- ja/tai 7-veljeslankoja, nro 6 sukkapuikot. Aloitin pyörönä muutaman rivin joustimella, jatkoin sileää neuletta vajaan parikymmentä senttiä, päättelin kahden puikon silmukat ja jatkoin kahden puikon silmukoilla aina oikeaa neuletta, kunnes "selkäosa" oli riittävän pitkä ja loin taas takaisin silmukat kahdelle puikolle ja jatkoin pyörönä toisen hihan, sitten joustin ja päättely. Koko hökötys tuli siis kätsysti yhtenä kappaleena. Tämä neule ei sitten todellakaan kestä tarkempaa tarkastelua. Neuloin sen todella nopeaa vauhtia, kun keksin ruveta tekemään sitä vasta illansuussa 17 jälkeen ja halusin saada sen valmiiksi iltalenkkiä varten. No, en sitten ihan ehtinyt, mutta seuraavana aamuna se jo saatiin käyttöön. Koirulainen ei ole koskaan oikein noista pukeutumisleikeistä tykännyt, ja teeskentelee nytkin, että ei pysty kunnolla liikkumaan moisen virityksen kanssa... Lonkkiinkin olisi tietysti hyvä olla joku lämmityssysteemi, mutta en nyt tähän hätään ehtinyt neuloa kokopukua. Olisihan hänellä hieno fleecevuorinen talvihaalari, oikein mittojen mukaan koiravaateompelimossa teetetty, mutta kun ne haalarin mitat ovat lähes kymmenen vuoden takaa, niin eipä mene vetoketju selän päältä enää kiinni...

Ja tässä vielä viime ja tämän viikon lankahankintoja:
32235.jpg

Vasemmalta lukien 2 x Regia Silk luonnonvaalea, 2 x Regia Silk vaaleansininen, edessä Opal Flamingo-sukkalanka, sen vieressä pari Opalin Tiikeriä, joista jo aloitettu sukkaa omalle Tiikerilleni. Flamingon takana 2 x Regia 4-säik. Jacquard Color harmaa-sininen, takana turkoosi Nalle Colori, ja oikealla Idena Mohair Lux sinililankirjava ja toinen kerä punavioletinkirjavaa.

Näyttäisi siltä, että sukkaprojekteja seuraa jatkossakin. Regia Silkeistäkin tulee (uni)sukkia. Mohaireista sentään taidan kehittää jotain muuta.

Kaikki Regiat ovat täältä, Opalit täältä, mohairit täältä ja Nalle paikallisesta Vapaa Valinnasta.

Vielä eiliseen postaukseeni liittyen. Ei tietenkään pidä vähätellä näitä pikkutöitä, olette aivan oikeassa! Toivottavasti kukaan sukan-/tumpunneuloja ei loukkaantunut kirjoituksestani! Kun katselen muiden blogeissa valmistuneita tumppuja ja sukkia, niin ei käy edes mielessänikään vähätellä niitä - päin vastoin niitä on hauska katsella, ja juuri niistä olen saanut jo vaikka kuinka paljon ideoita. Jotenkin sitä vain tuntuvat omat väkerrykset aina niin vähäpätöisiltä. Mutta sehän noissa pikkutöissä on kivaa, että ne saa nopsaan valmiiksi, ja yleensä tosiaan ne tulevat - ainakin näin talvella - tositarpeeseen, ja harvemmin on pelkoa, että ne jäisivätkin käyttämättä!