...väri puuvillaan.

Kokeilin taas värjätä valkoista Suvia. Tällä kertaa punaisella. Oikeastaan ensin yritin punaisella ja keltaisella elintarvikevärillä. Punainen oli apteekista ostettua jauhetta ja keltainen ruokakaupasta ostettua nestemäistä elintarvikeväriä. Liotin langat ensin etikkavedessä ja samaan etikkaveteen laitoin väriaineetkin ja sitten kuumensin liemet lankoineen kattilassa ja annoin jäähtyä. Näytti lupaavalta, mutta huuhteluiden jälkeen keltainen väri liukeni kokonaan pois ja punaisestakin jäi vain häivähdys. Kuivattelinkin jo jonkin aikaa lankoja, kunnes päätin kokeilla vielä punaista reaktiiviväriä. Taas väri näytti upealta, mutta huuhtelujen jälkeen tulokseksi jäi hyvin hailakka vaaleanpunaisen ja valkoisen yhdistelmä. Vasemmanpuoleisista haltijalangoista muuten näkyy, miten villasekoitelanka olisi värjäytynyt tuosta värimäärästä!

78426.jpg

78427.jpg

Ihan kaunishan tuokin on, mutta näyttää jo valmiiksi haalistuneelta. Näistä syntyy varmaankin tyttöselle jonkinlainen päähine.
Ehkä nyt jo uskon, että puuvillaan on vaikea saada väriä. Pitänee siis hankkia ohutta villalankaa, että saan jossain vaiheessa kokeiltua noita KoolAidejakin, jotka ovat jo monta viikkoa odottaneet pataan pääsyä.