Laitanpa tänne nyt muutamia kuvia, kun tänne näköjään joitakin lukijoita eksyy. Saavutukseni neuleiden suhteen eivät ole (vielä) suuren suuria, mutta hiljalleen jotain valmistuukin.

29265.jpg

Tämän "Peenipoonin" (kuten vajaa 3-vuotiaani Baby Bornia kutsuu, suom. huom.) mekon sain valmiiksi edellisyönä. Sukat tein uudenvuodenaattona.

29266.jpg

Tässä niskan kiinnitysratkaisu: parin silmukan päättely keskellä ja olkaimet erikseen. Solmitaan i-cord-nauhoilla. En jaksanut tehdä nappiviritystä, ja kuitenkin pääntie oli saatava melko avaraksi, jotta nuken isohko pää menee läpi.
Mekosta tuli aika tyköistuva, kun tein sen aivan omasta päästä ja silmämääräisesti, en edes mittaillut. Neuloin mekon yhtenä kappaleena pyörönä 3,5 sukkapuikoilla. Kädentiekavennusten kohdalta lähtien jätin toisen puolen odottelemaan ja neuloin ensin takaosan henskelin loppuun, josta jätin silmukat apupuikolle. Sitten saman puolen etuosa valmiiksi ja olkasaumat neuloen yhteen. Ja sama temppu toisella puolella. Tämä siksi, että en yhtään tykkää saumojen ompelusta, vaikkakaan tässä ne eivät olisi monta senttiä tuossa olalla olleet.

lanka: Novita Nalle (mekko: colori tummanpunakirjava 844; sukat: vaaleanpunainen 500)
langan määrä: eipä paljon
puikot: nro 3,5

Ja seuraavassa viime yön aikaansaannos. Näistä tulee Peenipoonin emännälle (siis vähän alle 3-vuotiaalle neidille) lapaset. Perusohje Ullasta Ailin lapaset . Silmukoita 4x10. Lankana edelleen Nalle (010) ja Nalle Colori (844). Puikkoina 3,5 lyhyet (15 cm) bambupuikot.

29268.jpg

Niinhän se näyttää olevan, että äiti-ihmiset ovat uhrautuvaista sorttia: lapsi ja lapsen nukkekin menevät edelle. Itse olen edelleen sukitta. Ilta-/yösukkani ovat vasta tässä vaiheessa:

29267.jpg

Lanka on harmaankirjava (väri Sierra) ONline Supersocke Cotton (45 % puuvillaa, 40 % villaa, 15 % polyamidia. Puikot 2,5 mm ruusupuiset tikut, jotka ovat jo ihan mutkalla, vaikka yritän niin äärettömän hellävaraisesti niitä käsitellä! Varressa on ensin nirkkoreunus, sitten nilkassa palmikkoa ja etupuolella pitsineuletta tämän mallin mukaan.

Ja tässäpä vielä pistelypuolelta työ, jota olen viime aikoina pistellyt. Hitaasti tosin. Kyseessä on Chatelainen (Martina Weber) Christmas Mystery III, joka alkoi 25.12.2005. Projekti jatkuu ensi jouluun asti siten, että joka kuukausi paljastetaan yksi osa mallista. Suunnittelija yksin tietää, millainen lopullinen työ on. Lankojen ja helmien värit ovat toki tiedossa eli jotain sinisävyistä tästä tulee.

Kangas on 32ct Belfast linen, väri confederate gray. Käytän työssä käsin- ja liukuvärjättyjen lankojen tilalla ihan tavallisia DMC:n lankoja, koska ne sopivat budjettiini paremmin.

Ohjeen 1. osassa mallikuvio oli annettu koko työn reunuskuviosta. Olen saanut väkerrettyä sitä vasta vajaan neljänneksen, ja parin viikon kuluttua tulee varmasti jo seuraava osa. Jään siis jälkeen jo heti ensimetreillä, mutta onneksi tätä saa kuitenkin tehdä ihan omaan tahtiin. Varsinkin kun noita muitakin pistelyjä on vireillä vaikka kuinka monta. Laitan niistäkin kuvia sitten, kun ne taas pääsevät pistelyvuoroon.

29278.jpg