Tytön Samos-huppariin varatuista langoista jäi vähän ylimääräistä, joten neuloin hupparin kaveriksi ribbipipon. Tästä tulikin oikein kiva yhdistelmä, vaikka itse sanonkin! Tällä kertaa kuva oikein mallin poseerauksesta.

514827.jpg

Tarkoitus oli tehdä pipoon Cousteau-pipon kaltaiset kavennukset, mutta koska harvoin teen mitään täysin ohjeen mukaan, niin tästäkin piti tehdä oma sovellus. Aloitin kavennukset neljässä kohtaa, kuten alkuperäisessä ohjeessa, mutta sitten 7 kavennuksen jälkeen aloitin samanlaiset kavennukset noiden neljän ensin aloitetun kavennuskohdan välissä. Loppuosassa kavennuksia on siis kahdeksassa kohdassa. Ei pöllömmän näköinen tämäkään, ja varsinkin tytön pipoon on ehkä jotenkin tyttömäisempi.

514834.jpg

Pipo
Malli: oma / vaikutteita Typyn Cousteau-piposta
Lanka: Novita Samos, yhteensä n. 60 g
Puikko: 4 mm / 40 cm:n pyörö
Koko: 4-vuotiaalle (mahtuu isommallekin), 100 s, ensimmäiset kavennukset aloitettu 15 cm:n kohdalla, "välikavennukset" 18 cm:n kohdalla

Olen ennen karttanut juuri esim. tätä Samosta sen suuren akryylipitoisuuden takia, mutta nyt ainakin joltain osin olen kääntämässä kelkkaani: eihän se mikään hullumpi lanka olekaan varsinkaan tällaisiin lasten käyttövaatteisiin. Sen käyttökestävyydestä nyt ei ole vielä kokemusta, mutta eiköhän se nyt sen aikaa kestä suht hyvänä, mitä nuo vaatteet nyt yleensäkään lapsilla kestävät ja mahtuvat. Ainakin Samos on pehmeää, ja tykkään myös sen paksuudesta, joka on kevätkeleille sopiva.

*****

Tiedoksi vielä neulottujen pitsiliinojen ystäville. Saksalaisia pitsiliinalehtiä on hankala saada Suomesta, mutta nyt löysin Akateemisesta uuden Lea Special Handarbeiten - Strickdeckchen -lehden, nro LH410. Hintakaan ei ole paha: 5,90 e. Lehdessä on Lehtipisteen hintalappu, joten voi löytyä myös muista Lehtipisteistä kuin Akateemisesta.

514824.jpg