Kesäloma on vietetty, ja taas on aika palata ahertamaan. Tosi tyly pomo, kun ei anna levätä muutamaa päivää enempää. Ei ole tietoakaan mistään lakisääteisistä vuosilomapäivistä, lomarahoista puhumattakaan!

Oli muuten hitusen verran lukemista viime yönä ja tänä aamuna: 67 blogia suosikkilistallani oli päivittynyt!

Mummolan-reissulla oli kerrankin aikaa neuloa, mutta enpä kovin paljon silti saanut aikaan. Olen ilmeisesti h y v i n  h i d a s  neuloja.

Jostain 90-luvulta peräisin olevasta tuntemattomasta virkkauslangasta tuli tekaistua ensin tämä neliöpitsiliina:

130396.jpg

Mummolassa ei ollut oikein pingotusmahdollisuutta, joten kuvassa se on vain (huonosti) prässättynä. Kehtasin juuri ja juuri viedä sen tuliaisiksi vanhalle tädilleni, joka kyllä ilahtui siitä.
Liinan mitat näin jälkikäteen arvioituna n. 22 x 22 cm.

Seuraavaksi tein pienen pyöreän liinan, joka on parhaillaan sokeritärkkivedessä kastelun jälkeen pingottumassa. Paremman kuvan laitan, kun se on kuivunut. Halusin vain päivän vinkkinä näyttää tuon pingotusalustan. Ostin lasten lattiapehmopalapelin, 36-osaisen. Aikaisemmin olen pingotellut solumuovi-istuinalustan päällä, mutta siihen ei saa mahtumaan kovin isoja töitä. Tämä palapelipingotin sen sijaan on laajennettavissa aika isoksi, kun yhden palan koko on n. 10x10 cm. Vastaavia pehmopalapelejähän on olemassa isompipalaisinakin.

Vinkin sivuhuomautuksena mainittakoon, että lapsiperheissä kannattaa panostaa ennakkoneuvotteluihin ko. palapelipingottimen käyttöoikeuksista ja -ehdoista.

130397.jpg

Molempien liinojen ohjeet ovat Diana Edle Strickdeckchen Sonderheft -lehdestä nro K 4460 (85318). Olen löytänyt näitä Diana- ja Lea-pitsiliinalehtiä nyt joitakin eBaystä. Kunhan ehtisi vain tehdä ne kaikki ihanuudet!