Pitänee tässä vanhoilla päivillä vielä opetella muotisanoja, kun eivät enää vanhanaikaiset riitä.
Tänään oli postilaatikko piripintaan täynnä ihanuuksia. On ihan PostiPatemme oma etu ja onni, että hän kulkee pakettiautolla eikä esim. polkupyörällä.

Mistäs aloittais? No vaikka tästä: eBay:n kautta Brittilästä puoli kiloa Debbie Blissin Cotton Cashmerea, väri Maroon 15030. Tästä tulee tyttärelle jotain ihanaa.

177279.jpg

Sitten nämä. En mää muuten, mutta kun Sia antoi vinkkiä...

177170.jpg

Ameriikan eBaystä Alpaca with a Twistin Fino-lankaa, jossa 70 % baby alpacaa ja 30 % silkkiä. Vasemmalta oikealle värit Royal Velvet, Rose Petal, Duchesse Blue ja Twilight. Aivan taivaallisen pehmeää ja ihanan tuntuista lankaa. Värejä oli vielä muutama lisää, ehkä nekin pitää hankkia joskus vielä näiden kavereiksi.

Mutta sitten seuraa ihanuuksien ihanuuksia.

Kaikki alkoi siitä, kun näin joko IK:n tai Vogue Knittingin mainoksessa linkin ranskalaiselle lastenneulesivustolle Tiboodoo's. En osaa ranskaa paria sanaa enempää, mutta ymmärsin, että tuolta ei saa pelkkiä ohjeita, vaan kittejä, joihin kuuluu ohje lankoineen ja tilpehööreineen. Kuvaston jo tilasinkin, mutta sitä ei ole vielä näkynyt. Mutta siis aivan suloisia neuleita, paljon Phildarin tyylisiä, mutta jos mahdollista, vielä ihanampia!

Nyt en enää sitten muista mitä kautta olin saavinani selville, että Tiboodoohon liittyy jotenkin suunnittelija Anny Blatt. Ei mikään ihme, vaikka liittyisi hyvinkin läheisesti, sillä hänen suunnittelemansa neuleet ovat hyvin samantyyppisiä. Anny Blatt suunnittelee omaa nimeään kantavan malliston lisäksi myös Bouton d'Or -mallistoa. Näissä molemmissa on sekä aikuisten että lasten neuleita.

Yritin tilata em. sivuilta suoraan Anny Blattin ja Bouton d'Orin mallikirjoja, mutta en löytänyt tilauskupongin maaluettelosta Finlandea. Tiedustelin asiaa sähköpostitsekin, mutta en saanut mitään vastausta. Niinpä ostin muutaman Bouton d'Orin PaviYarnsilta, moninkertaisella hinnalla tosin. Toimitus oli nopea, 4. arkipäivänä tilauksesta kirjat olivat jo perillä. Syötävän suloisten neulemallien lisäksi hyvää on, että kirjat ovat englanninkielisiä. Haluaisin tehdä näistä kirjoista melkein kaikki mallit. Ehkä pitää vielä vähän karsia.

177174.jpg

177176.jpg

177178.jpg

177180.jpg

177183.jpg

177184.jpg