Vaikken ole virallisesti jaksanutkaan ilmoittautua Lapaskuuhun, niin lapasia täältäkin nyt pukkaa, ja tällä kertaa tämmöiset:

260702.jpg

Kaikki alkoi siitä, kun sain tietää, että uudessa Suuri Käsityö -lehdessä (11-12/2006) on ohje Kainuun Kukkalapasiin. Niihin voi muuten ostaa tarvikepaketin lankoineen TaitoPirkanmaan nettikaupasta.
No, päätin tehdä sellaiset, mutta samalla tuli mieleeni, että jossain ulkolaisessa neuleblogissa olen nähnyt toiset Pirkanmaan Kotityön neulepaketista tehdyt lapaset, joihin olin ihastunut, ja googlettamalla löysinkin ne: sehän oli tietysti Stephanie Yarn Harlot -blogista, joka oli tehnyt aivan ihanat lapaset. Sieltä pienen mutkan kautta löytyy tieto, että kyseessä on Sirkka Könösen suunnittelema Kukkasade-malli.
Olin roisto, ja katsoin vähän mallia ja piirsin itselleni kuvion, joka on todella yksinkertainen. Lankoja en lähtenyt hankkimaan erikseen, vaan valitsin lankoja, joita minulla oli jo olemassa. Kirjoneulekuviota varten koolailin valkoisesta Novitan Top Woolista pienet kerät turkoosia, kirkkaanvihreää, oranssia ja vaaleankeltaista lankaa. Metsänvihreää sain kylvettämällä farkunsinistä Novitan merino-Woolia vihreässä KoolAid-liemessä, johon tipautin lisäksi vähän vihreää elintarvikeväriä. Varren taustavärit luumu ja viininpunainen ovat Woolia nykyisestä värikartasta. Vaaleanlila on Novitan Merinoa.
Lapasen tummanruskea osa on Novitan Wellamoa.

Langat ovat siis 100 % konepestävää villaa.

Näitä voisin tehdä vielä toisenvärisinä, mutta ensin haluan tehdä ne Kainuun kukkalapaset, kuten alunperin suunnittelin.

260704.jpg

Reunuksen tein eri tavalla kuin alkuperäisessä ohjeessa ilmeisesti on ollut. Neuloin siis kahdella värillä niin, että langat kulkevat edessä, mutta nurjien silmukoiden sijaan neuloin oikein.