Tänään hain postista paketin, joka sisälsi saksalaisesta Marianne's Opal Wolle -nettikaupasta tilaamiani lankoja. Tilasin nyt enshätään vain viisi luonnonvalkeaa Opal-sukkalankaa värjäyskokeiluja varten. KoolAidUK:sta tilaamani KoolAidit ovat olleet valmiina odottamassa jo kauan.

Ostin Mariannelta myös 100 g valkoista villa-puuvilla-sukkalankaa, jota saa tilata kartiosta kerittynä haluamansa määrän. En tiedä, kokeilenko siihenkin värjäystä. Kuvittelisin, että siitä se villaosuus värjäytyy ja puuvilla ei juurikaan, jolloin tuloksesta voisi tulla kiva. Tai ihan karsea. Olisi myös yksi kaunis pitsisukkamalli, johon voisin käyttää langan ihan värjäämättömänä. Saas nyt nähdä.

Jostain Mariannen tarjouskorista pompahti mukaan vielä yksi OnLine-sukkalanka. Tykkään langan väreistä, mutta veikkaan, että neulottuna se tulee olemaan aika rauhattoman näköistä, kuten niin monien muidenkin kirjavien - ja kerällä/vyyhdillä - ihanien lankojen kohdalla käy.

Myös parit metalliset Addit tilasin, koot 1,75 ja 2,25 mm. Ne näyttävät vain ihan hullun pitkiltä, vaikka ovat ihan normaalit 20-senttiset. Mutta kun viime aikoina olen neulonut kaikki sukat 15-senttisillä puikoilla.

89237.jpg

Voin suositella Mariannen kauppaa. Ostosten tekeminen oli uudistuneilla nettisivuilla mukavaa (höh, mitä muutakaan lankaostokset voisivat olla?) ja palvelu yksilöllistä ja ystävällistä. Maksaa voi pankkisiirrolla tai PayPalilla. PayPalilla maksettaessa veloittavat asiakkaalta 3 e, mikä ei ole kivaa. Ainoastaan kahden viikon toimitusajassa on vähän moittimista, kun on tottunut brittikauppojen nopeisiin toimituksiin. Mutta toisaalta kokemuksesta tiesin, että Saksasta kusti polkee kauan.

Postilaatikkoon oli kannettu myös paketti Ranskasta, Phildarilta. Niitä ihania mallilehtiä, joita monet muutkin ovat viime aikoina tilanneet. Kaikki 7 kpl ovat lastenneuleaiheisia. Niistä ei ole kuvaa, koska annoin ne heti turvaan itseltäni ystävälleni naapuriin. Nyt on niin järkky työkiire seuraavan viikon ajan, että en uskaltanut jättää niitä kotiin, koska en pystyisi kuitenkaan olemaan katselematta niitä jatkuvasti. Teen siis töitä kotona, joten kaikki kiusaukset häiritsevät aina myös työntekoa.
Sinänsä ihan hauskaa, että tilaus onnistui, vaikka en osaa sanaakaan ranskaa. Melko sokkona vain näpyttelin tilauksen ja klikkaillessani toivoin, että menee edes suunnilleen oikein. Näköjään meni, ja Visaltakin oli veloitettu ihan oikea summa.

Valmiita töitä ei ole esiteltäväksi. Olisi ehkä ollut muutaman päivän sisällä, ellen olisi juuri eilen purkanut noin 20 sentin pätkää ja viikon työtä siitä neulomuksesta, jota vilautin edellisessä postauksessa. Nyt palattiin sitten melkein lähtöruutuun sen kanssa. Tällä pelillä ei neulottavat ainakaan lopu.

Kokeilen taas muuttaa vähän sivupohjan värejä. En oikein itsekään tiedä, minkälaisen haluaisin. Mikään ei nyt oikein kolahda täysillä.