Ihmeellistä! Minä, joka en koskaan voita mitään, olin voittanut tänään Minnien käsityömaailmassa järjestetyssä arvonnassa! Olen osallistunut lukuisiin blogiarpajaisiin, ja näköjään ahkera osallistuminen kannattaa, koska joskus voi tärpätä. Hauskaa! :D

Tekeillä on jo koko kesän ollut puuvillaneule ystäväni pojalle. Eilen sain sen valmiiksi, mutta en ole vielä antanut sitä eteenpäin. Tein sen ihan muuten vain ja salaa, yllätysmielessä, eikä ole vielä edes syntymäpäivää tulossa. Paita saattaisi tosin olla sopivamman kokoinen sitten talvella pojan 3-vuotispäivän aikoihin, mutta olen niin lapsellinen, etten malta odottaa sen antamista.

Perusideana oli jälleen Ullan ylösalaisneule, mutta muuten malli on omaa designia. Tosin en suunnitellut mallia mitenkään tarkasti enkä paperille, mutta visio oli selvä. Lankana Novitan Suvi.

135179.jpg

Malli: oma (pohjana Ullaneuleen ylösalaisinraglan)
Koko: n. 100 cm
Lanka: Novita Suvi (vaalea beige 200 g + n. 30 cm; v.sininen n. 40 g)
Puikot: 3,5 - 3,75 mm Addi-pyöröt + sukkapuikot

Tässä vielä pari prosessikuvaa taskun tekovaiheista:

135188.jpg

Poimin neuleen etumuksesta sopivan määrän (tässä 59) silmukoita ohuelle (2 mm) pyöröpuikolle, jotta silmukat jäivät puikolle vähän löysälle, niin että ne oli helppo neuloa toiselle puikolle. Koska pyrin aina välttämään inhoamaani saumojen ompelua, yhdistin taskun sivureunat pohjaneuleeseen neuloen reunimmaiset silmukat yhteen pohjaneuleen vastaavalla kohdalla olevan silmukan kanssa. Sauma jäi koholle, ja näkyviin jäi myös vaalea lanka. Tässä kohtaa kauneus on katsojan silmässä. Joko tuo sauma näyttää kauhealta ja epäsiistiltä ja mieleen tulee sektioarpi, tai sauman voi nähdä kekseliäänä yksityiskohtana. Yritän kovasti uskotella itselleni, että se on jälkimmäistä.
Halusin myös jakaa taskun kahteen osaan. Väliseinä syntyi neulomalla keskimmäinen (tässä 30.) silmukka kiinni pohjaneuleeseen samalla tavoin kuin reunoissa.

135186.jpg

Kun taskulla oli riittävästi mittaa ja se oli sopivasti kavennettu, poimin taas ohuelle puikolle pohjaneuleesta  taskun jäljellä olevia silmukoita vastaavan määrän silmukoita ja neuloin ne kolmen puikon päättelyn tyyliin yhteen.

Risut ja ruusut:
+ Oman neuleen ja ratkaisujen suunnittelu toi tyydytystä.
+ Ei yhtään saumaa ommeltavana.

- Puuvillalanka ei oikein sovi meikäläisen neulottavaksi. Joka ikinen silmukka pitäisi jaksaa ja muistaa kiristää kohdalleen. Vaikea saada neulejäljestä tasaista.
- Merseroimaton, pehmeä lanka nöyhtääntyi jonkin verran jo neulomisvaiheessa.
- Kastelin neuleen kokonaan ennen prässäystä, ja puuvillaneule venyy holtittomasti.

EDIT:
Puseron vaatekoko n. 100 - 110 cm (koko pituus 41 cm, vartalon ympärys 74 cm, hihan sisäpituus 26 cm, raglanosuus pääntien joustimesta kainaloon 21 cm)

Silmukkamääriä:
- pääntien aloitus: 100 s
- 3o 1 n -joustinta; lisäykset pääntien joustimen puolessa välissä 1 s joka toiseen nurjaan silmukkaan -> yht. 112 s.
- silmukoiden jako raglanlevennysten alkaessa: 14 + 42 + 14 + 42
- raglanlevennykset 19 kertaa
- viimeisen levennyksen jälkeen silmukoita 188
- kainaloissa kavennuksia niin, että vartalo-osan silmukkamäärä lopulta 166, joista ennen helman joustinta kavensin vielä pari pois, resorissa siis 164.