Nyt voin jo näyttää kuvia joululahjoista, joita väkersin taas viime tipan paniikissa. Viimeisimmät valmistuivat vasta ensimmäisen ja toisen joulupäivän välisenä yönä. Onneksi ne tarvittiin vasta tapaninpäiväksi, mutta toisaalta kiireeni neulomusten suhteen eivät siis päättyneet jouluaattoon mennessä.

Tämä kori valmistui aaton vastaisena yönä noin neljän aikoihin aamuyöllä.
Tarkoitus oli virkata neulomisharrastuksen uudelleen aloittaneelle ystävälleni käsityökori. Pähkäilin asian kanssa liian pitkään, enkä enää ehtinyt tilata Putkista Toikalta, ja paikallisessa käsityöliikkeessä lähinnä sopivinta oli paksu moppilanka.

Tähän ei ollut mitään mallia, vaan aloin vain suihkia koukulla ensin suorakulmaisen pohjan ja siitä sitten reunoja sopiva matka ylöspäin. Virkkaus on kiinteitä silmukoita, jotka virkkasin aina edellisen kerroksen takareunaan. Tämä oli paksulla koukulla ja langalla helpompaa kuin perinteisesti koko silmukan läpi, ja lisäksi pinnasta tuli jotenkin hauskan näköistä.

Korista ei tullut niin jämäkkää kuin olisin halunnut, ja reunat pysyvät pystyssä vain, kun kukaan sen lähettyvillä ei hengitä. Mutta ehkäpä se ajaa asiansa vähän lörpäkkeenäkin. Laitoin koriin täytteeksi Myssystä sukkiin -neulekirjan, yhden Addin pyöröpuikon, parit bambuiset sukkapuikot ja ihanaa Colinetten Jitterbug -sukkalankaa Copperbeech-sävyisenä (samalla tilasin sitä yhden vyyhdin itsellenikin!).

312446.jpg

Malli: oma tajunnanvirta
Lanka: tummanruskea paksu moppilanka, valmistajasta ei tietoa; menekki arviolta 350-450 g.
Koukku: 7 mm kultahide-Addi
*****

Seuraavana esitellään pitsiliina, joka valmistui joulupäivänä ja pingottui tapaninpäivän aamuun.
Tämä olikin varsinainen ikuisuusprojekti. Aloitin sen jo kesällä, kesä- tai heinäkuussa, ja se oli tarkoitus mennä elokuussa syntymäpäivälahjaksi. No, kuinka ollakaan, se ei todellakaan valmistunut elokuuksi, ja kyseisen syntymäpäivän mentyä ohi unohtui pitkäksi aikaa. Kunnes taas havahduin joskus marraskuussa, että voisin tehdä sen samaiselle henkilölle joululahjaksi. Malli on todella kaunis, mutta sisälsi paljon hassuja, hitaasti neulottavia silmukoita. Ja vaikka kerroksia ei ollut kuin 110, niin loput 20 kerrosta otti tosi lujille, kun kerros ei tuntunut loppuvan millään, vaikka kuinka neuloi. Tämmöiset vähänkään suuremmat liinat eivät näköjään ole minun heiniäni, vaikka upeita ovatkin. Koettelevat liikaa kärsivällisyyttäni. Tai ehkä juuri tällaisia pitäisikin tehdä, että kärsivällisyys kehittyisi.

315530.jpg

Malli: "Brüssel"; Lea Sonderheft, Die schönsten Strickdeckchen (lehdestä ei löydy sen numeroa)
Lanka: Falk garn Virkett, luonnonvaalea, väri nro 10, 100 % merseroitua puuvillaa, reilusti alle 100 g
Puikot: 2 mm sukkapuikot ja pyöröpuikko
Koko: halkaisija pingotettuna 51 cm

*****

Samoin ensimmäisenä joulupäivänä valmistuivat vielä yhdet Tovet, tällä kertaa tummanruskeat ja ilman koristeluja.

315533.jpg

Malli: Susannan
Lanka: Sandnes Tove, tummanruskea 3082, vajaa 50 g
Puikot: 3 mm

*****

Kaiken hässäkän keskellä neuloin itselleni (!) joulukuusen, joka esiintyi jouluaaton tervehdyspostauksessani ja tässä vähän pienempänä:

312450.jpg

Malli: Tellun blogi omin muunnoksin
Lanka: Sandnes Kitten Mohair 8972
            Sandnes Funny 8972
            Sirdar Vegas 121
Puikot: 5 mm sukkapuikot
Koko: pohjan halkaisija 9,5 cm, korkeus 21 cm

Loistava idea oli siis peräisin Tellulta, kiitos sinne!
Jatkokehittelin ja muuntelin kuusta niin, että neuloin sen tumman oliivinvihreästä (?) Sandnesin Kitten Mohairista (väri 8972) ja samanvärisestä (8972) Sandnes Funnysta, ja lisäksi neuloin muutaman kerroksen välein joukkoon Sirdarin Vegas -efektilankaa (väri 121 Golden Nugget). Tavoittelin tuolla Funnylla havumaisuutta, ja onnistuinkin mielestäni hyvin. Lisäksi tein kuusesta isomman, alussa silmukoita taisi olla 40, 5 mm:n puikot.
Kultanauhan virkkasin Novitan Gold-kultalangasta, ja kiinnitin kuuseen virkkaamalla sen kiinni sopivin välein yhdellä silmukalla, jolloin vältyin ompelemasta sitä erikseen kiinni.

*****

Huhheijaa, onpa ihanaa, kun saa taas neuloa ihan mitä itse huvittaa ilman aikataulua ja paniikkia. Lahjojen tekeminen oli kivaa, mutta kiire vei niistä kuitenkin sen suurimman tekemisen ilon. Nyt vannoin, että aloitan ensi vuoden neulelahjojen teon jo nyt, ja ensi joulukuussa tarvitsee vain paketoida valmiista neulevarastosta kullekin sopivat lahjat. Jää nähtäväksi, kuinka käy...