Ystäväni tarvitsi pipon. Lähtökohtana oli, että se olisi lämmin, päivittäiseen ulkoilukäyttöön sopiva. Saisi olla vähän pörröinen, mutta ei mikään karvahattu tai mohairjuttu kuitenkaan. Ja reunassa saisi olla paksumpi kaistale ja mahdollisesti jotain kuviointia tai kirjoneuletta.
Niinpä tein samantien nukkekokoisen prototyypin Nallesta ja Ailien mallineuletta hyödyntäen. Ja se oli siinä: ystäväni tykkäsi ideasta kovasti. Kätevä idea muuten tuo prototyyppi: ystäväni osasi paremmin hahmottaa ehdotukseni, ja oma tyttäreni oli ikionnellinen saadessaan pienelle nukelleen pipon! :)

Langan etsimiseen meni sitten useampi viikko. Aluksi mietittiin jotain huopuvaa lankaa, mutta kun emme päässeet yhdessä lankaostoksille enkä uskaltanut omin päin ostaa lankaa, niin aikaahan siinä meni. Kunnes lauantaina ajellessamme yhdessä käsityömessuille ystäväni ihastui tummansiniseen Novitan alpakkalankaan, josta teen miehelleni (edelleen) kaulaliinaa (neuloin sitä siis autossa). Sanoin, että voimme sitten messuilta katsoa jotain kivanväristä alpakkaa tummansinisen kaveriksi, mutta ystäväni halusikin siihen luonnonvalkoista, jota minulla jo olikin kotona, kuten tuota sinistäkin.

Heti messuilta palattuamme ryhdyin toimeen. Päätin neuloa pipon kaksinkertaisesta alpakkalangasta, koska halusimme siitä mahdollisimman lämpimän. Pipo valmistui viime yönä, vaikkakin jätin sen vielä puikoille siltä varalta, että sitä tarvitsisi vielä säätää suuntaan tai toiseen. Aamulla pääsimme sovittamaan sitä, ja sopiva oli, joten siitä vain päättelemään. Lähden ihan kohta viemään pipoa ystävälleni, kunhan hänen taaperonsa herää päiväunilta.

52631.jpg

Alpakka-Aili
Malli: omasta päästä, kirjoneuleosuus Tuulian Aili-mallineule (KIITOS TUULIA!)
Lanka: Novita Alpakka, tummansininen (arviolta 70 g)
Drops Alpaca, luonnonvalkoinen (arviolta 10-15 g)
Puikot: 4,5 mm sukkabambut